Flera saker gör det fördelaktigt att vara CANT-teknikern

 I sammanslagningen mellan Viasat och Canal Digital till det nya bolaget Allente finns det flera saker som gör det ännu mer fördelaktigt att vara en CANT-tekniker.

Copyright , Magnus Andreasson Gestrike Antennservice AB Copyright , Magnus Andreasson Gestrike Antennservice AB

Två operatörer som båda har kontrakterade CANT-tekniker i sina led, antingen direkt som Canal Digital, eller indirekt via Inselo´s rikstäckande organisation som Viasat använder.
- I det kommande parabolvridningsprojektet är det viktigt att vi har välutbildade TV-tekniker som hanterar både TV-signal, wifi och Fiber vilket CANT certifieringen erbjuder, säger Andreas Eibladh, Installation Manager SE/FI.
 
Kan du beskriva lite mer om vad sammanslagningen betyder för teknikerna inom CANT? 
- Med start i januari ska vi nu vrida över 200.000 Viasat paraboler till Thor satelliten. Ett otroligt stort projekt på flera plan som kommer att kunna bidra till en enorm skjuts i omsättningen till Retail. Det kan verka som ett litet uppdrag för en CANT-tekniker, men det här ger en enormt positiv effekt mitt i en pandemi som vi har nu. Jag har haft många samtal med enskilda företagare/butiker som har varit tvungna att permittera tekniker under pandemin, men nu kunnat återanställa och till och med utökat personalstyrkan för att kunna hantera kundtillströmningen för parabolvridningar under nästa år.
   För första gången någonsin kommer vi att kunna skicka ut en tekniker som ska hjälpa kunden utan extra kostnad, se över installationen och eventuellt göra förbättringar som att byta ett fäste, LNB eller Parabol. 
   - Om CANT-teknikern är uppmärksam så kommer det att finns oändligt med möjligheter att knyta till sig kunden och erbjuda andra förbättringar inom wifi, hemmakontor, TV i flera rum eller boendemiljöer. Med ett minskat antal besökare i butikerna detta år kommer det här vara perfekt för småföretagen och butikerna, att få träffa kunden hemma hos kunden utan köpkrav och göra en bedömning av vad kunden önskar. Det är svårt att uppskatta ett marknadsvärde i rena kronor på det här kundmötet. 
   - Från Allentes sida är även det här ett perfekt sätt att få ännu nöjdare kunder, vi vet redan idag att våra kunder är som nöjdast när en CANT-tekniker har genomfört installationen och nu när vi har möjlighet att erbjuda ett återbesök efter 5, 10, 15 år så blir kunderna väldigt nöjda.  

Vad är tidsperspektivet? 
- Varje CANT-tekniker har meddelat ett estimat i hur mycket tid de kan vara tillgängliga under 2021 för det här projektet och vi har i stort sett maxat den allokerade tiden med uppdrag till alla tekniker. Någon har tackat nej pga. långa pågående kommittade uppdrag, men de allra flesta kommer att få galet mycket kunder att besöka, helt underbart!
   Parabolvridningarna kommer att ske under perioden januari-oktober, uppdragen skickas ut i batcher sorterat på den mjukvara som finns tillgänglig för Viasat-boxarna, först ut är alla kunder som bara har Samsung 680-boxen (UHD).
   Vissa kommer att få ett jämnt stadigt flöde med paraboler att vrida medan andra får stötvis beroende på vilken box kunderna i deras upptagningsområde har. 
   - Varje mottagare ska först ladda ner en mjukvara på Astra-satelliten, därefter ska nästa mjukvara laddas ner från Thor-satelliten. I vår kommer mjukvaran till Pace-boxarna (830/865/3K) och i sommar kommer Samsung 7140/5140 att uppdateras. 

Hur gör ni för att underlätta för teknikerna? 
- Vårt bokningssystem uppdateras just nu med en hel del förbättringar för att underlätta och automatisera kontakten med kunderna för att öka effektiviteten i arbetet att boka in en besökstid.
   - För oss är det superviktigt att vi kan effektivisera så mycket som möjligt och skicka många kunder i samma område till en tekniker så bokning och besök sker tidseffektivt. Vissa butiker har sett till att det finns en egen kundbokare som stöd för sin tekniker medan andra sköter det själv. Men det är upp till var och en att hantera det. Vi har även en hel del uppdrag som hanteras via Inselo's bokningssystem och där finns möjligheten att få kunderna bokade direkt av Inselo och tilldelade till teknikern som en arbetsorder.

Vad är din roll? 
- Min roll är Installationsansvarig för Sverige & Finland. Som installationsansvarig på Canal Digital (och nu Allente) behöver jag ha en väldigt god relation med många CANT-tekniker där jag fått hjälp & inspel för att arbeta fram den installationsprocess vi har idag, som är väldigt flexibel och fungerar i de flesta företagskonstellationerna. Jag följer upp företagen med kundnöjdhetsmätningar och KPI'er på utförda jobb. Att ha en god relation med alla butiker & tekniker i Sverige är nödvändigt för att ha en känsla för hur företagen mår i det här projektet.  
   Jag vill inte lägga för mycket press på en ensam tekniker som redan idag jobbar nästan för mycket för att få det att gå ihop eller hinna med att ta hand om sina befintliga kunder. I andra fall är efterfrågan hög på extra arbete hos tekniker så där hjälper vi till att fylla på. Till min hjälp har jag 5 stycken fantastiska distriktschefer som har en enorm detaljkontroll på branschen i Sverige. 
   ParabolHasse är en av CANT-veteranerna i branschen som jag får (och tar) feedback från. Att han även är gymnasielärare för kommunikationselektriker ger än mer stuns i hans åsikter.
   Ett exempel på det är att under det senaste året implementerade vi en förbättrad logistisk process som gör det möjligt för teknikerna att ha med sig all nödvändig hårdvara från oss och göra kundanpassade lösningar under ett och samma kundbesök. Jätteskönt för en tekniker som slipper vända hem och hämta eller beställa hårdvara.
För våra kunder innebär det att slippa hämta ett paket hos ett av de olika leveransställena som finns i deras närhet.  
 
Något mer som du vill poängtera när det gäller just budskapet till tekniker? 
- Förra året höll jag en Roadshow på 12 orter i Sverige för alla tekniker där jag bjöd med ParabolHasse som höll ett föredrag om hur man kan ”sälja” mer hemma hos kunden.
Det är det här jag vill lämna som avslutande ord till alla CANT-tekniker inför nästa år, ta med Hasses presentation i färskt minne, vi ska inte kränga utan vi ska erbjuda det som kunder behöver och vill ha, så våga fråga!  

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter